Patrie, onoare, demnitate

Ungureanu EvgheniiEvghenii Ungureanu s-a născut la 5 decembrie 1969 în satul Lăpuşna, raionul Hânceşti, într-o familie de funcţionari. Tatăl său Ivan era brigadier în gospodăria agricolă „Lăpuşna”, iar mama sa Anastasia era specialist la staţia de alimentare cu petrol. În familie mai erau doi copii, Maria şi Pavel. Între anii 1985-1989 îşi face studiile la colegiul agrar din localitatea Svetlâi, raionul Taraclia, specialitatea protecţia plantelor, atribuindu-i-se la absolvire calificarea de agronom pentru protecţia plantelor.

Activitatea de muncă o începe în aprilie 1989, muncind timp de două luni în gospodăria agricolă „Lăpuşna” raionul Hânceşti, în calitate de tehnolog.

În iunie 1989 este mobilizat şi îşi satisface serviciul militar până în iunie 1991, în calitate de comandant de grupă în unitatea militară nr. 70803. Pentru succese înregistrate în serviciu şi studii, disciplină înaltă şi exercitare conştiincioasă a atribuţiilor de serviciu a fost distins cu insigna „ Grănicer eminent” gradul II.

Se încadrează în rândurile organelor afacerilor interne în octombrie 1991. A fost numit în funcţia de inspector de sector al secţiei de poliţie sectorul Centru din mun. Chişinău.

Urmează cursul de pregătire iniţială în cadrul Şcolii medii speciale de poliţie din Chişinău în perioada lunilor octombrie 1991-martie 1992.

În ziua de 1 iulie 1992 în timpul confruntării angajaţilor poliţiei cu bandele de cazaci în oraşul Tighina, sublocotenentului de poliţie Evghenii Ungureanu i-a fost provocată o rană produsă de glonţ în regiunea craniului.

A fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.

Patrie, onoare, demnitate