Patrie, onoare, demnitate

Primul Ministru alături de veterani în ajunul Sărbătorilor de Iarnă

Primul Ministru alături de veterani în ajunul Sărbătorilor de Iarnă

Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă cu genericul ”Crăciunul Acasă”, Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul unei acţiuni de susţinere a veteranilor, i-a adresat  dnei Elena Muntean, văduva eroului Nicolae Muntean, un mesaj personal de felicitare, sublinind aprecierea pentru sacrificiul adus de întreaga ei familie pe altarul Independenței țării.

La rândul său,  dna Muntean a mulţumit Guvernului şi personal Prim-ministrului pentru susţinerea morală, omenească şi creştinească, menționând că lucrurile se schimbă spre bine atunci cînd conducerea țării manifestă grijă față de văduvele de război.

În acest context asociaţia „Credinţă Patriei” vine cu cele mai sincere mulţumiri în adresa Guvernului și a Prim-ministrului Pavel Filip, în special, pentru ajutorul şi susţinerea acordată familiilor celor căzuţi pe câmpul de luptă, veteranilor de război, invalizilor de gradelel I,II,III şi familiilor cu situaţia materială precară, în special, pentru ajutorul acordat de sărbătorile de iarnă cu genericul: „Acasă de Crăciun”.

          Datorită unor astfel de acțiuni, în multe familii a adevăraților patrioți ai neamului a reapărut zâmbetul şi încrederea în ziua de mine, iar noi, veteranii de război, în contextual Sfintelor Sărbători de Iarnă,  vă dorim să aveţi lumină, dragoste şi căldură în casele D-voastră.

 

Nota Bene

Nicolae Muntean s-a născut la data de 2 martie 1964 în satul Cârnăţeni, raionul Căuşeni, în familia Iacob şi Efrosinia Muntean (Dilan).

După absolvirea școlii medii din satul natal, în septembrie 1981 este admis la Tehnicumul de gospodărie comunală din Bender până în anul 1982.

În aprilie 1982 este înrolat în forţele armate, îndeplinind serviciul militar până în mai 1984, iniţial în calitate de ţintaş în unitatea nr. 84557, apoi de comandant de grupă în cadrul unităţii militare nr. 65447 dislocate în baza militară sovietică din Republica Democrată Germană. După demobilizare își continuă studiile la Tehnicumul din Bender pe care îl absolvește în anul 1986, obţinând calificarea de tehnician-tehnolog.

În luna martie a anului 1986 se încadrează în rândurile organelor afacerilor interne fiind numit în funcţia de miliţian al companiei de miliţie a secţiei pază departamentală pe lângă Secţia afacerilor interne din Bender.

În perioada lunilor ianuarie-octombrie a anului 1986 trece cursul de pregătire iniţială în cadrul Centrului de instruire al MAI din Chișinău.

Era caracterizat ca fiind un angajat responsabil, disciplinat, sârguincios şi energic. Participa activ la menţinerea ordinii publice şi la contracararea infracţiunilor şi contravenţiilor. Pentru succesele înregistrate în activitatea sa i s-a acordat un premiu bănesc.

La data de 3 iulie 1992, în oraşul Tighina, unde se afla în exerciţiul funcţiunii, sergentul inferior de poliţie Nicolae Muntean în timpul respingerii unui atac armat al detașamentelor de mercenari a căzut cu moarte de erou.

A fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.

Patrie, onoare, demnitate