Patrie, onoare, demnitate

Veteranii Războiului de pe Nistru aduc omagiu faptelor eroice ale lui Ştefan cel Mare

Veteranii Războiului de pe Nistru aduc omagiu faptelor eroice ale lui Ştefan cel Mare

În fiecare an, tradițional, la 10 ianuarie membrii asociațiilor Credință Patriei și Tradiții Militare încep calendarul activităților cu consemnarea unui eveniment important din istoria noastră – ziua când în anul 1475 domnitorul Ștefan cel Mare, împreună cu oștenii săi, a obținut zdrobitoarea victorie asupra otomanilor, apărându-și Țara, Neamul și Credința. Pentru veteranii războiului de pe Nistru prezenți la eveniment, Ștefan cel Mare este și a fost mereu – modelul liderului național care și-a pus viața pe altarul apărării valorilor naționale. 

De aceea ziua de 10 ianuarie este o ocazie în plus pentru a ne aminti de toți conaționalii noștri care au căzut pe câmpul de luptă apărând vatra strămoșească și idealurile naționale. Cronicile vremurilor ne relatează despre vârsta oștenilor gloriosului Domnitor. Aceeași vârstă o aveau și majoritatea tinerilor care au căzut în Războiul din 1992, mulți dintre care fiind decorați post-mortem cu distincția militară supremă – Ordinul ,,Ștefan cel Mare”. 

Ziua de azi este un prilej să ne exprimăm respectul față de Domnitor, oastea sa și urmașii care și-au sacrificat viața pentru aceleași idealuri.

Patrie, onoare, demnitate