Patrie, onoare, demnitate

Stratan FeodosiiFeodosii Stratan s-a născut la 10 ianuarie 1970 în satul Răciula, raionul Călăraşi. Tatăl său Ivan Stratan era fochist la fabrica de vin din satul Răciula. Mama sa Iulia Stratan era croitoreasă la Casa de deservire.

După absolvirea clasei a X-a este admis la Şcoala tehnică profesională nr. 75 din Chişinău, obţinând în anul 1988 calificarea de strungar.

Este mobilizat în iunie 1988 şi îşi satisface serviciul militar până în mai 1990 în calitate de servant la aruncătorul de grenade în unitatea militară nr. 45293.

După demobilizare este angajat în calitate de strungar la Uzina experimentală de electrocasnice.

În septembrie 1991 a depus un demers pentru încadrarea în rândurile organelor afacerilor interne. A fost numit în funcţia de poliţist al Batalionului de patrulă şi santinelă nr. 4 al Direcţiei de poliţie a oraşului Chişinău. Urmează cursul de pregătire iniţială în cadrul Şcolii de subofiţeri de poliţie din oraşul Chişinău în perioada lunilor februarie-aprilie 1992.

În ziua de 3 iulie 1992 caporalul de poliţie Feodosii Stratan a căzut în timpul confruntării angajaţilor poliţiei cu grupările criminale înarmate.

A fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.

Patrie, onoare, demnitate