Patrie, onoare, demnitate

Slonov PetruPetru Slonov s-a născut la 10 aprilie 1959. Tatăl Vladimir Slonov a activat în calitate de şef de secţie la fabrica biochimică din oraşul Ungheni. Mama Ana Slonov activa în calitate de laborant la aceeaşi fabrică.

A frecventat Şcoala medie nr. 2 din oraşul Ungheni. Ulterior şi-a continuat studiile la o şcoală profesională din oraşul Kazan, Federaţia Rusă.

S-a căsătorit în anul 1982, iar în 1984 în familie se naște o fiică. Aceasta locuieşte actualmente în oraşul Irkutsk, Federaţia Rusă.

La 2 martie 1992, forţele armate ruse au deschis foc asupra populaţiei paşnice la Cocieri, unde au omorât civili paşnici, neînarmaţi. Astfel a început războiul cu Transnistria separatistă. Din partea Republicii Moldova au fost mobilizaţi militari, poliţişti şi voluntari. Cele mai mari incidente militare şi conflicte între separatiştii înarmaţi şi forţele de ordine s-au produs la Tighina.

Aflându-se la datorie, Petru Slonov şi-a pierdut viaţa pe câmpul de luptă. Prin curajul şi dăruirea sa, acest erou al neamului nostru a apărat independenţa şi suveranitatea ţării, numele lui fiind înscris în cartea vieţii pentru totdeauna.

A fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ştefan cel Mare” şi cu „Crucea de Merit”.

Patrie, onoare, demnitate