Patrie, onoare, demnitate

Fodor SergiuSergiu Fodor s-a născut la 1 august 1970 în satul Cărpineni, raionul Hâncești, într-o familie de muncitori. Tatăl său Mihail Fodor şi mama sa Nina Fodor au educat încă patru copii.

În anul 1987 absolveşte şcoala medie din satul de baştină. În perioada lunilor septembrie 1987-februarie 1988 studiază la Şcoala tehnică profesională nr. 16 din satul natal, obținând meseria de mecanic-tractorist.

Este mobilizat de organele armate în noiembrie 1988 şi îşi satisface serviciul militar până în octombrie 1990 în calitate de comandant de grup în cadrul unităţii militare nr. 2297-10.

Se încadrează în rândurile organelor afacerilor interne în octombrie 1991. A fost numit în funcţia de poliţist al Batalionului independent de poliţie cu destinaţie specială. La 1 decembrie 1991 este transferat în funcţia de subofiţer operativ al batalionului nr.1 al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială a MAI.

La 10 mai 1992 a depus raport prin care solicită înscrierea la studii la Academia Naţională de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI.

Pentru participare activă la acţiunile de luptă pentru menţinerea ordinii de drept pe malul stâng al Nistrului i s-a acordat gradul special „Caporal de poliţie” înainte de termen.

La 20 iunie 1992 caporalul de poliţie Sergiu Fodor a fost răpus de gloanţele bandiţilor separatiști aflați în sediul primăriei orăşeneşti din Bender.

Fiind la datorie, Sergiu Fodor a devenit victima unui accident tragic care i-a răpit viaţa.

Prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 188 din 24.08.1992 Sergiu Fodor a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ştefan cel Mare”.

Patrie, onoare, demnitate