Patrie, onoare, demnitate

Eni MihailMihail Eni s-a născut la 12 iunie 1970 în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti. Ambii părinţi munceau în gospodăria agricolă din aceeaşi localitate. Tatăl Vladimir Eni era tâmplar-electrician, iar mama Galina Eni- muncitoare. În familie mai erau educaţi patru copii.

În anul 1987 este admis la Şcoala tehnică specială nr. 33, după absolvirea căreia, în 1988, obţine meseria de strungar. Începe activitatea de serviciu în calitate de strungar la uzina de tractoare din Chişinău.

Este mobilizat în rândurile armatei în decembrie 1988 şi îşi satisface serviciul militar în calitate de comandant de grupă în unitatea militară nr. 2144, până în noiembrie 1990.

Continuă activitatea de muncă în gospodăria agricolă din raionul Floreşti, îndeplinind funcţia de lucrător de rând la depozitul de pâine, apoi de tâmplar-electrician.

Se încadrează în rândurile organelor afacerilor interne în decembrie 1991, în Batalionul de patrulă şi santinelă nr. 6 al Direcţiei poliţie oraşul Chişinău, unde a efectuat stagiul de practică. A fost numit în funcţia de poliţist. Se caracteriza ca un angajat disciplinat, sârguincios cu o disciplină de executare ireproşabilă.

Îşi creează propria familie împreună cu Minodora, care a dat naştere fiului Andrei.

Pe data de 22 iulie 1992, în timpul confruntării angajaţilor poliţiei cu grupările criminale înarmate în oraşul Tighina a decedat sergentul-major de poliţie Mihail Eni. Mihail Eni şi-a demonstrat curajul şi jertfirea de sine în timpul luptelor de pe Nistru. 

Patrie, onoare, demnitate