Patrie, onoare, demnitate

Cimpoieş VladimirVladimir Cimpoieş s-a născut la 15 martie 1970 în satul Buciumeni, raionul Ungheni. A fost fiul lui Alexei şi Tamara Cimpoieş. A avut patru fraţi.

După absolvirea clasei a VIII-a a Şcolii medii din satul natal, în anul 1985, este înmatriculat la Şcoala tehnică profesională nr. 6 din Bender, pe care o absolveşte în 1988, obținând profesiile de  sudor şi betonist.

Activitatea de muncă o începe în luna iunie a aceluiaşi an, în calitate de sudor la gospodăria agricolă „Buciumeni”.

Este înrolat în armata sovietică în anul 1988 şi satisface serviciul militar în termen până în luna noiembrie 1990. În timpul serviciului militar a fost mecanic într-o unitate militară de aviație.

După demobilizare revine la muncă la întreprinderea agricolă de stat din satul de baştină în funcţie de sudor şi betonist.

Se încadrează în organele afacerilor interne în luna aprilie 1991. A fost numit în funcţia de poliţist al Batalionului de patrulă şi santinelă nr. 2 al Direcţiei de poliţie a oraşului Chişinău.

În perioada lunilor august-decembrie 1991 a urmat cursul de pregătire iniţială în cadrul Şcolii republicane de poliţie din Chişinău.

Vladimir Cimpoieş a fost unul dintre primii care s-a avântat în luptă, fiind mecanic al unui TAB, riscându-şi adesea viaţa, a opus rezistenţă bandelor de mercenari secesionişti.

La 29 mai 1992, în timpul luptelor cu grupările criminale înarmate, în satul Coşniţa, raionul Dubăsari, a decedat, fiind grav rănit în piept.

Patrie, onoare, demnitate