Patrie, onoare, demnitate

Boiarnitchi VladimirS-a născut la 11 mai 1952 în satul Criuleni, raionul Criuleni, în familia lui Feodor şi Eugenia Boiarniţchi. În 1969, a absolvit Şcoala medie din localitate.

    În anul 1974, a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău, obţinând diploma de economist-specialist în evidenţă contabilă.

     Cunoştea limbile franceză şi rusă. În anii 1974-1980, a lucrat contabil, iar apoi, economist-finanţist la Asociaţia Agricolă din oraşul Drochia.

     Din martie 1980, când a fost încadrat în organele afacerilor interne, şi-a desfăşurat activitatea în calitate de inspector operativ al Poliţiei economice (fost Serviciu de combatere a sustragerilor din proprietatea socialistă – БХСС) din raionul Drochia. Trei luni mai târziu, este mobilizat în armată şi numit locţiitor al comandantului  de companie însărcinat cu muncă educativă.

     În iulie 1982, după demobilizare, şi-a reluat activitatea anterioară, în funcţia de inspector superior al Serviciului resurse umane.

    A fost tată a doi copii.

     La vârsta de patruzeci de ani, având o vechime de zece ani în serviciul poliţienesc, maiorul de poliţie Vladimir Boiarniţchi, distins cu insigna MAI „Pentru serviciu impecabil, a fost printre primii patrioţi ai neamului care, la chemarea inimii, a conştiinţei, dar şi a conducerii ţării, a cerut să fie trimis în avangarda luptelor care se desfăşurau pe Nistru cu bandele de separatişti de la Tiraspol şi a luptat până la ultima suflare, căzând erou, în ziua de 5 iunie 1992, în urma exploziei unei mine. 

Patrie, onoare, demnitate