Patrie, onoare, demnitate

Fi-i Eroul Eroilor Patriei

Fi-i Eroul Eroilor Patriei

Acum 25 de ani, când independență și integritatea țării noastre era în pericol doar 1 dintr-o mie de locuitori a acestei țări a avut curajul să o apere, iar fiecare al sutălea nu s-a mai întors. De atunci, pe timp de pace, din cauza lipsei de îngrijire, respect și a sărăciei au plecat în lumea celor drepţi de zece ori mai mulţi eroi decât au murit în Război.

”Adevărații eroi ai Republicii Moldova se sting abandonați de țara pe care au apărat-o și uitați de neamul pentru care au luptat.”

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE – dacă aceste cuvinte mai înseamnă ceva pentru tine, sprijină grupul nostru de peste 900 veterani și voluntari ai Războiului pentru Independența Republicii Moldova, care de 25 de ani luptă pentru PACE în casele noastre, INDIVIZIBILITATE a țării noastre și pentru VIITORUL EUROPEAN a poporului nostru. Află mai multe despre activitatea noastră pe www.credintapatriei.md.

De ce CREDINȚĂ PATRIEI?

În cei doi ani de la crearea Asociației am reușit cu propriile puteri să facem următoarele:

  • Onorarea eroilor căzuţi prin instalarea a 7 plăci comemorative pe străzile denumite în cinstea lor.
  • Colectare a ajutoarelor pentru a peste 100 văduve şi invalizi de război nevoiaşi.
  • Sporirea culturii pentru pace în rândul cetățenilor prin organizarea Marșului Păcii de Ziua Internaționale a Păcii, cu participarea a peste 400 de veterani, elevi, cadeți, oficiali, mass media.
  • Sporirea educației patriotice și a idealurilor naționale prin mobilizarea, echiparea și participarea a peste 140 veterani în Parada dedicată celor 25 de ani de Independență.
  • Documentarea a 93 de eroi căzuți la datorie în cadrul unui album comemorativ și distribuit la peste 15 de instituții publice și de învățământ superior.

 

Ale tale 2% pentru CREDINȚĂ PATRIEI

Acum fiecare cetățean al acestei țări, în calitate persoană fizice plătitoare de impozite, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, achitat la buget, către una din organizațiile de utilitate publică incluse de Ministerul Justiției în Lista beneficiarilor 2% (Credință Patriei este sub numărul 94).

 

 

 

 

Pentru a desemna 2% din suma impozitului său pe venitul calculat și achitat la buget pentru anul 2016, persoana fizică urmează să parcurgă următorii pași:

 

  • Să aleagă un singur benificiar din Lista beneficiarilor desemnării procentuale, publicată pe pagina web a Ministerului Justiției;
  • Completând Declaraţia persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formular CET 15), în secţiunea ,,Desemnarea procentuală” să introducă Codul fiscal (IDNO) al AO Credință Patriei - 1014620005182  ;
  • Să prezinte organului fiscal (fie pe suport de hârtie fie în format electronic) Declaraţia (Formular CET 15) nu mai târziu de 30 aprilie 2017;
  • Să achite obligațiile privind impozitul pe venit în termen (30 aprilie), în cazul în care există obligația spre plată.

 

Patrie, onoare, demnitate