Patrie, onoare, demnitate

Veterani de război vor participa, pentru prima dată, în ultramaratonul Ștafeta Veteranilor

Veterani de război vor participa, pentru prima dată, în ultramaratonul Ștafeta Veteranilor

În premieră, în această acţiune, a fost inclusă porţiunea Chişinău – Iaşi. Sportivi amatori, membri ai Asociaţiei Veteranilor de Război „Credinţă Patriei” şi Asociaţiei Run Moldova, vor alerga 150 de kilometri timp de două zile.

Alergătorii din Republica Moldova au pornit pe 12 octombrie 2021, ora 9,00, din preajma Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17. Ştafeta veteranilor se află la ediţia a VIII şi a luat startul pe data de 1 octombrie, pe traseul albastru, din faţa Mausoleului Eroilor din Mărăşeşti.

GHENADIE COSOVAN, preşedinte, Asociaţia Veteranilor de Război "Credinţă Patriei": „Pe acest teritoriu, această ruină a cimitirului eroilor, au fost înmormântaţi 526  de ostaşi şi noi ne dorim ca acest tricolor să pornească de aici şi îs ferm convins că vom ajunge şi într-o localitate de baştină au unui erou.  Sunt trei trasee: albastru, galben şi roşu, care simbolizează coluroilor tricolorilor. De aici, de la Cimitirul eroilor va merge traseul roşu. Vom alerga Chişinău-Străşeni-Călăraşi-Ungheni-Iaşi şi o să meargă până la Carei”

Alergătorii din Republica Moldova urmează să parcurgă 150 de kilometri, până la Iaşi. Ei vor alerga timp te două zile şi se vor opri doar noaptea pentru a dormi. Printre ei se numără şase membri ai Asociaţiei Run Moldova şi 4 veterani de război, care s-au echipat bine înainte de cursă.

VALENTIN MOSCALU, alergător: „Are câteva continitoare cu apă, care sânt foarte comode pentru a consuma apa în timpul alergării fără a te opri. Am o geacă de ploaie foaret uşoară, iar ţinând cont şi de evenimentul la care particip, am luat şi drapelul Republicii Moldova”.

La ultramaratonul "Ştafeta Veteranilor" vor alerga câteva mii de participanţi, iar alergătorii din Republica Moldova participă în premieră la cursă.

IULIAN BERCU, ultramaratonist: „Pentru noi este o onoare să fim alături de alergătorii din România. Îi cunoaşte foarte bine pe toţi cei care o să alerge pe acest traseu.  Dar şi pentru a fi parte la această alergare în memoria eroilor căzuţi”.

Ajuns la a 8-a ediţie, ultramaratonul "Ştafeta Veteranilor" este organizat de Asociaţia Invictus România, în memoria eroilor neamului. Cursa se desfăşoară concomitent, pe mai multe trasee, ce însumează 3800 de kilometri. Ultramaratonul se va încheia pe 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român, din localitatea Carei, judeţul Satu Mare.
 

Pe cele trei trasee ale ştafetei, albastru, galben şi roşu, de la Mărăşeşti, Făgăraş şi Chişinău, până la Carei, vor alerga câteva mii de participanţi. Finalul va fi pe data de 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român din Carei.

https://www.facebook.com/credinta.patriei/videos/559858178604614/?d=n

Sursa: https://infoprut.ro şi tvrmoldova.md

Patrie, onoare, demnitate