Patrie, onoare, demnitate

DEZBATERI privind schimbarea sistemului electoral în R. Moldova

DEZBATERI privind schimbarea sistemului electoral în R. Moldova

În data de 12 de iulie curent au avut loc dezbateri în cadrul Parlamentului cu participarea reprezentanţilor mai multor instituţii de stat şi a societăţii civile.   

În cadrul dezbaterii Ghenadie Cosovan a propus ca alegerile să nu fie organizate în Transnistria, fiindcă acolo candidații nu vor putea merge să-și facă o campanie necesară, nu este acces la mass-media etc. „Propun să lăsăm acest teritoriu în pace, că aștfel va avea acces acolo doar o singură persoană”, a spus Cosovan, făcând referire la președintele Igor Dodon. Pentru asta, Parlamentul ar trebui să adopte o lege prin care să declare acest teritoriu ca fiind ocupat. 

Propunerea a fost susținută de Vitalie Andrievschi, potrivit căruia Moscova ar pregăti demult votarea masivă a transnistrenilor pentru a influența rezultatele alegerilor de la Chișinău. Acesta a mai spus că propunerea privind acordarea de cote pentru transnistreni în Parlamentul de la Chișinău ar trebui lăsată în pace. 

Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități urmează să prezinte raportul său privind modificările efectuate la proiectul de lege adoptat în prima lectură, conform recomandările Comisiei de la Veneția.

Dezbaterea integrală poate fi urmărită pe privesc.eu

Sursa: ziarulnational.md 

Patrie, onoare, demnitate