Patrie, onoare, demnitate

Credință Patriei onorează eroii căzuți pe Nistru

Credință Patriei onorează eroii căzuți pe Nistru

Pe date de 2 martie, curent, AO Credință Patriei a desfășurat și a contribuit  lao serie de activități dedicate comemorării eroilor Razboilui pentru Intergritatea și suveranitatea Republicii Moldova. Astfel,  evenimentele au început cu depunerea de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a urmat cu un marş al memoriei spre monumentul  „Maica îndurerată” a veteranilor alături de conducere de vârf a țării, care a apreciat înalta jertvă camarazilor de arme întru supraviețuirea și dezvoltarea țării noastre. Acţiunile dedicate Zilei Memoriei au continuat la sediul SIS, la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, unde AO Credință Patriei a fost alături și de angajații Serviciului de Informației și Securitate, la depunere de flori și evenimente comemorative.   

Activițile au continuat cu un dialog adresat tinerei generații și ecranizarea unui film documentar despre tragicele evenimente pe Nistru în 1992, în cadrul Universității Libere Internaționale.

Totodată, ținem să menționăm că AO Credință Patriei a asigurat ca memoria acelor evenimente tragice și lecțiile învățate să fie auzite și peste hotare țării, participând, în aceiași zi, la conferința interparlamentară ”Georgia, R. Moldova, Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate” .

Patrie, onoare, demnitate