Patrie, onoare, demnitate

Camarazii polonezi alături de AO Credinţă Partrie aduc omagiul eroilor Independenţei şi Suveranităţii naţionale

Camarazii polonezi alături de AO Credinţă Partrie aduc omagiul eroilor Independenţei şi Suveranităţii naţionale

Anul acesta la acțiunile tradiționale de comemorare a victimelor Războiului  pentru Independența și Suveranitatea Republicii Moldova,  AO Crediță Patriei a participat alături de o delegație a veteranilor din Polonia - participanți la misiunile de menținere a păcii.  

Activitățile au demarat pe 01 martie cu dezvelirea monumentului eroului Ghenadie Iablocikin (află mai multe despre Eroii neamului),  realizat de AO "Credinta Patriei" cu sprijinul corpului profesoral și studențesc al Universității  de stat din Tiraspol, cu participarea reprezentanților din conducerea țării. 

Pe 02 martie, AO Credință Patriei împreună cu camarazii polonezi au fost alături de participanții Marșului Memoriei, care au adus omogiul eroilor Independenței Republicii Moldova.

Ulterior oaspeții au vizitat Cimitirului Eroilor din Chișinău, unde au aflat mai multe despre bravii feciori ai Poloniei, care au împărțit cu demnitate destinul tragic al poporului basarabean.

Totodată, au fost discutate aspecte de interes comun pentru o colaborare în perspectivă, printre care și restaurarea Cimitirului Eroilor din Chișinău.

Patrie, onoare, demnitate