Patrie, onoare, demnitate

Brădescu Tudor



 S-a născut la 17 iunie 1969 în satul Chiştelniţa, raionul Teleneşti, în familia cu opt copii a părinţilor Vasile şi Maria. 

     În 1986, după absolvirea Şcolii medii din sat, a urmat cursuri de şase luni la Combinatul Republican de Instruire Auto, obţinând profesia de şofer categoria C. În perioada iulie 1986 - octombrie 1987, a muncit în gospodăria agricolă colectivă din Teleneşti, apoi, la Întreprinderea de Construcţii „Monolitstroi” din Chişinău. În 1987-1989, a fost militar în termen în armată, exercitând meseria de şofer.

     După demobilizare, în ianuarie 1990, şi-a reluat activitatea în gospodăria agricolă colectivă din Teleneşti, iar din iulie acelaşi an a lucrat  în calitate de maistru  în instruirea  de producţie în cadrul Cooperativei „Medservice” din Chişinău.

     În iulie 1991,  Tudor s-a înrolat în rândurile organelor de interne, fiind numit în funcţia de poliţist în cadrul Batalionului de patrulă şi santinelă nr. 1 al Direcţiei de Poliţie a oraşului Chişinău, conferindu-i-se gradul special de caporal de poliţie.

     În vara anului 1992, la îndemnul conducerii ţării, al inimii şi conştiinţei civice, alături de alţi poliţişti, a participat la luptele de la Nistru pentru apărarea integriţăţii teritoriale şi independenţei ţării. La 21 iunie 1992, în timpul unor încleştări crâncene cu bande de separatişti din Tiraspol, a căzut eroic pe platoul din Bender.

     Prin Decretul prezidenţial nr. 188 din 24 august 1992, caporalul de poliţie Tudor Brădescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ştefan cel Mare”.

Patrie, onoare, demnitate